Popülerle müziklere eğlenceli kısa klipler çekmeyi sağlayan TikTok uygulaması (eski adıyla Musically), geliştirici firmayı zengin etti. Uygulamanın geliştiricisi olan Çinli ByteDance'ın piyasa değeri 75 milyar dolara ulaştı.

TikTok uygulaması ByteDance'ı uçurdu
Türkiye'de de oldukça popüler olan ve gençler arasında ciddi bir kitlesi olan ByteDance tarafından geliştirilen TikTok, piyasa değeri olarak Uber'i bile geride bırakarak 75 milyar dolarlık bir değerlenmeye ulaştı.

Son olarak Softbank'ın liderlik ettiği bir yatırım turunda destek alan şirketin değeri 75 milyar dolara ulaştı. Bu rakamla 72 milyar dolar piyasa değeri olan Uber'i bile geride bırakan ByteDance, an itibariyle dünyanın en değerli girişimi oldu. Ancak bu durum önümüzdeki yıl değişebilir. Zira Uber de 2019 yılında halka arz planlıyor ve bu halka arz ile şirketin değerinin 120 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

TikTok ile dünya çapında aylık 600 milyon kullanıcıya ulaşan şirketin, sadece Çin'de kullanılan ve haberleri ilgilenilen konu başlıklarına göre sıralayan Toutiao isimli bir başka uygulaması da bulunuyor.

Öte yandan TikTok'un geniş kitlelere yayılması genelde popüler fikirleri kopyalaması ile tanınan Facebook'un da benzer bir uygulama üzerinde çalışmaya başlamasına yok açtı. Sosyal ağın da TikTok benzeri uygulamasını kısa süre sonra kullanıma sunması bekleniyor.

teknolojioku