Daha önce yaşanan bütün siber saldırıları bir kenara bırakın ve interneti ortadan kaldırabilecek boyutta bir saldırı düşünün. Film senaryosu gibi gözüken bu durum aslında gerçek.

'İnternetsiz dünya', günümüz dünyası için yaşanabilecek en kaotik durumlardan birisi. Tüm ekonomik faaliyetler başta olmak üzere tüm dünya düzeni bir kaç saniye içerisinde yok olursa neler olabileceğini tahmin etmek çok da zor olmaz.

TechWorm'un haberine göre güvenlik araştırması olan Bruce Schneier, yaptığı bir araştırmayla tüm dünyayı şok edecek bilgilere eriştiğini açıkladı.

2327713880_ac85910b1c

Bruce Schneier, interneti tamamen ortadan kaldıracak boyutta siber saldırıların denendiğini açıkladı. Yeni nesil silahlar olarak kullanılacağı düşünülen bu saldırılar, özelleştirilerek ülke bazlı saldırılara dönüştürebilir.

Bu tarz bir saldırıda karşıdaki ülkenin tüm internet ağı saldırı bitene kadar kesilecek ve ülkenin savunmasının çok büyük bir kısmı devre dışı kalmış olacak.

Korku filmi senaryosu gibi gözüken sistemleri kimlerin denediği hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor olsa da şimdilik Çin ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından desteklenen iki farklı rakip takım olduğu şeklinde bir teori mevcut.

Kaynak: Shiftdelete.net