Radionomy tarafından satın alan servisin masaüstü uygulaması, yıllar boyunca öksüz kalmıştı. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz hafta şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklama ile birlikte efsanevi müzik çalar uygulamasının yeni versiyonunun mobil ve masaüstü platformları için yakında geleceği müjdelenmişti.

Fakat bugün yaşanılan ani gelişme ile birlikte, 2000’li yılların ilk dönemlerinde milyonlarca insan tarafından kullanılan ancak online müzik servislerinin de yaygınlaşması ile arka planda kalan Winamp, yeni versiyonu ile sonunda geri döndü.

Firmanın böyle bir hamleye başvurmasındaki en büyük etken ise, uygulamanın sahte versiyonlarının indirilmesini engellemek için olarak gösterildi.

2014 yılında ise Radionomy şirketi, Winamp’in hisselerini satın alarak geliştirmeye devam edeceğini açıklamıştı. Ancak 2014 yılında uygulama için sadece bir güncelleme yayınlayan şirket, yaklaşık 5 yıl aradan sonra Winamp uygulamasını yenileyerek indirmeye sundu.

Nostaljik görünümüne dokunmayan Radionomy, Winamp’ın 5.8 sürümü ile birlikte birçok yeniliği de kullanıcılara sunuyor. Fakat şirket tarafından yapılan açıklamada ise asıl köklü değişikliklerin ise 2019 yılında gerçekleşeceğini de vurgulandı.

Uygulamanın Spotify gibi çevrimiçi müzik platformlarına rakip olabilmesi için, podcast ve bulut desteğini de ekleyecek olan Radionomy, oldukça iddialı geliyor. Efsanevi müzik çaların 5.8 sürümünü buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Winamp 5.8 neler sunuyor?
Yeni sürümde bir sürü yenilik yapıldığını görüyoruz. Windows 10 uyumluluğu geliştirilen yazılımdan ayrıca Pro sürümü de kaldırılmış durumda; yani artık yazılım tamamen ücretsiz. Gelen özellikler ise şu şekilde sıralanıyor:

Yeni WASAPI Windows ses çıkışı modülüVideo oynatma eklentisini tamamen devre dışı bırakabilme seçeneğiVideoları otomatik olarak tam ekran çalıştırabilme seçeneğiGeliştirilmiş Windows 8.1 ve 10 uyumluluğuKaydırma çubuğu ve butonlar üzerinde iyileştirmelerOynatma listeleri arasında şarkı aratma özelliği[Çözüldü] Bazen de olsa yüksek ram kullanımıGeliştirilmiş çözücüler
(Yukarıda belirttiklerimiz dışında da birçok ufak hata düzeltmesi ve geliştirme yapılmış.)

shiftdelete