Hayat Yayınları'nın 25. kuruluş yılı dolayısıyla, günümüz şiirinin tanınan isimlerinden Yaşar İliksiz önderliğinde başlatılan ortak kitap girişimi, okuyucu ile buluşuyor. "Beş Şiirlik Kitap" için bugün Ankara Kahramankazan Belediyesince Connect Termal Otel'de özel bir etkinlik düzenlenecek.

“Beş Şiirlik Kitap”ta özlem ve hasret duygularının işlendiği Yaşar İliksiz, Hüseyin Akın, Yavuz Nufel, Safiye Samyeli ve Şahin Taş’a ait ve sadece bu kitapta yer alan birer şiir yer alıyor.

Farklı isimleri bir araya getiren bir kitap fikrinin ilk kez geçen yıl oluştuğunu belirten Yaşar İliksiz, fikir oluştuktan sonra ilk olarak Hüseyin Akın, Şahin Taş ve Yavuz Nufel'in aklına geldiğini, daha sonra Safiye Samyeli’nin şairler arasına katıldığını dile getirdi. İliksiz her şairden sadece bu kitapta yayımlanmak üzere bir şiir göndermesini rica ettiğini belirtti.

İliksiz, kitap yayıncısını da bulduktan sonra tanıtım aşamasına gelindiğinde deprem ve seçim nedeniyle tanıtımın ertelendiğini belirtti. Daha sonra Kahramankazan Belediyesi’nin kitabın tanıtım gecesini üstlendiği bilgisini paylaştı.

"Bu Bana Yapılır mı?" şiiriyle kitapta yer alan Yavuz Nufel SonHaber’e yaptığı açıklamada, kitabın sürecini Yılmaz Erdoğan'ın 2013 yapımı "Kelebeğin Rüyası" filmine benzettiğini belirtti. Nufel, “Yılmaz Erdoğan, Zonguldak'taki şairleri öldükten sonra keşfetti fakat Yaşar İliksiz bizi, kelebekler daha uçarken keşfetti.” dedi.

"Kelimeleri tespih gibi dizen biridir şair"

ankara nufel yavuz beş şiirlik kitap

Şairlerin normal insanlardan farklı olduklarını belirten Nufel, "Çok iyi akıllı taklidi yapan, çok iyi konuşan, kelimeleri tespih gibi dizen biridir şair. Nasıl ismin 5 hali varsa şairin de nevrotik ve şizofrenik hali vardır. Şizofrenik halinde gider çölde yorulur. Sonra nevrotik hale gelince dinlenir ve şiir yazar." ifadelerini kullandı.

Sanat yönetmenliğini İlhami Durmaz'ın, illüstrasyonlarını da Kemal Yargıcı'nın üstlendiği kitapta Yaşar İliksiz'in "Hasbihal", Şahin Taş'ın "Son Yalvaç", Safiye Samyeli'nin "Sorsun Yaradan", Hüseyin Akın'ın "Redifini Yitirmiş Anne İlahisi" ve Yavuz Nufel'in "Bu Bana Yapılır mı?" şiirleri yer alıyor.

beş şiirlik kitap

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş