2022 yılı sonunda Fransız ve İspanyol gümrükleri ile Europol tarafından koordine edilen ve toplam 25 AB Üye Devletinin katıldığı “BELENOS” adlı operasyonda yaklaşık 2,9 milyon euro beyan edilmemiş para ele geçirildi. Alman Gümrüğü tarafından açıklanan bu bilgide Berlin Brandenburg Havalimanında yaşanan bir vaka örnek olarak verildi.

Gümrük açıklamasına göre 13 gün süren operasyon sırasında Berlin Brandenburg Havalimanında uçacak bir kadın yolcudan şüphelenildi. Kadının bagajları röntgen cihazına alındığında bir anormallik fark edildi. Bunun üzerine detaylı arama yapılan valizin içerisinde, kıyafetlerin altına gizlenmiş şekilde para desteleri ortaya çıkarıldı.

Ortaya çıkartılan kağıt banknotlar sayıldığında tam olarak 640 bin euro olduğu anlaşıldı. Bu durum gümrük memurlarının da şaşkınlığına neden oldu.

Kadın yolcu hakkında yasal işlem başlatılırken paraya el konuldu. Yolcunun hangi ülkeye uçtuğu hakkında bilgi verilmedi.

Alman Gümrüğü açıklamasında uluslararası nakit kontrol operasyonunda 140'tan fazla vaka ile karşılaşıldığı ve yaklaşık 2,9 milyon euro nakit ele geçirildiği belirtildi. Tüm operasyon Fransız ve İspanyol gümrüğü tarafından koordine edildi.

10 bin euroyu geçen miktarlarda beyan edilmesi gerekiyor
Avrupa Birliğine girecek veya birlikten çıkacak yolcuların yanında, herhangi bir beyanda bulunmadan taşıyabileceği para miktarı 10 bin Euro’nun altında kalmak zorunda. Yolcular bu miktarı geçen rakamlarda nakit bulundurmaları halinde bunu yetkililere beyan etmek zorunda. 

Örneğin iki yetişkin yolcu seyahat ederken her biri yanında veya üzerinde 10 bin euroya kadar nakit bulundurabiliyor. Paranın tamamı bir kişinin bavulunda veya üzerinde çıkması halinde beyan edilmemişse bu paraya el konuluyor ve kişi hakkında cezai işlem yapılıyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Almanya Gümrüğü zoll.de

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş