Belçika’nın Doğu Flandre Eyaleti, 2024 yılı itibarıyla tüm rekreasyon alanlarında sigara içmeyi yasakladı. Eyalette doğa ve orman alanlarında ateş yakmak yasak. Yeni uygulama ile aralarında eğlence parkları ve gezinti alanlarının da bulunduğu tüm rekreasyon alanları ‘sigara içilmeyen alanlar’ haline gelecek. İl yetkilileri, bu değişiklikle alanların "artık herkes için daha sağlıklı ve temiz olacağını" belirtiyor.
 
Alınan karar uyarınca 2024'ten itibaren sadece belirlenen özel alanlarda sigara içilebilecek ve elektronik sigaralar kullanılabilecek. 

Rekreasyon alanlarından sorumlu eyalet encümeni An Vervliet, ilin bu adımıyla örnek bir işlev gördüğünü ve doğada keyif almanın sigara içmekle uyumsuz olduğunu belirtti. Kararın özellikle çocukların ve gençlerin sağlığını korumak amacıyla alındığını belirtti.

Karar uyarınca eğlence ve dinlenme alanlarının girişine tabelalar asılarak ziyaretçiler bilgilendirilecek. Sigara içme alanları açık simgelerle işaretlenecek. Bu bölgelerde sigara izmaritleri için çöp kutuları yerleştirilecek. 

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin l