Sonhaber'i takip etmek ve haberlerimizin doğrudan telefonunuza gelmesini sağlamak için buraya tıklayın.

Belçika Federal Polisi, bu hafta Perşembe günü 24 saat sürecek yeni bir hız denetimi gerçekleştirecek. Denetimde 1 milyondan fazla aracın kontrol edileceği tahmin ediliyor. Denetimin amacı ise sürücüleri hız sınırlarına uymaya teşvik etmek ve kazaları önlemek.

Belçika Federal Polisi’nden yapılan açıklamada, denetimin perşembe sabahı saat 06.00’da başlayacağı ve Cuma günü 06.00’ya kadar devam edeceği belirtildi.

Dünyanın yaşamak ve seyahat etmek için en iyi şehirleri açıklandı
Dünyanın yaşamak ve seyahat etmek için en iyi şehirleri açıklandı
İçeriği Görüntüle

Ülke genelindeki birçok yerel polis birimi de denetimlere katılacak ve gün boyunca normalden çok daha fazla hız kontrolü yapılacak.

Yoğun trafik denetimi
Etkinlik süresince trafik ekipleri, 24 saat boyunca hız ihlallerine özel olarak odaklanacak.
Yalnızca devriye ekipleri değil, aynı zamanda sabit hız kameraları ve özel denetim sistemleri de aktif olarak kullanılacak.

Kampanyanın amacı, sürücüleri hız sınırlarına uymaya teşvik etmek ve aşırı hızın tehlikelerine dikkat çekmek.

Federal polisine göre pek çok sürücü, yüksek hızın yol açtığı riskleri hafife alıyor. Ancak aşırı hız, trafik kazalarının en önemli nedenlerinden biri olarak görülüyor.

Yılda iki kez düzenleniyor
Bu “flitsmarathon” (hız maratonu) olarak adlandırılan denetim, Belçika’da her yıl iki kez,
ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde gerçekleştiriliyor.

Nisan ayında yapılan son denetimde rekor sayıda araç kontrol edilmişti. Elde edilen verilere göre, sadece 24 saat içinde 1 milyon 339 bin araç denetlendi. Bu araçların yüzde 3,99’u hız sınırını aştı.

Aynı denetimde sabit kameralar tarafından tespit edilen ihlallerin oranının yüzde 1,69, mobil radar cihazları ile yakalananların ise yüzde 8,12 olduğu açıklandı.

Polis: “Hız alışkanlığı hâlâ sürücü davranışına işlemiş durumda”
Federal Polis, bir önceki denetimde elde edilen sonuçların endişe verici olduğunu belirtti. Polis “Bu veriler, aşırı hızın hâlâ Belçikalı sürücülerin davranışlarında kökleştiğini gösteriyor. Bu yüzden denetim ve bilinçlendirme faaliyetlerine devam etmek zorundayız.” açıklamasında bulundu.
©Sonhaber.eu