Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Rue Neuve caddesinde bir minibüs, kafede oturan müşterilere çarptı. Yerel saatle 13.00 sıralarında meydana gelen kazada 6 kişi hafif şekilde yaralandı.

Kazanın Brüksel’in en işlek ve yoğun olarak kullanılan alışveriş caddesi Nieuwstraat'ın yan sokağı olduğu belirtildi. Brüksel itfaiye teşkilatı sözcüsü, yaralıların hastaneye sevk edilmediğini duyurdu. 

Olay yerine gelen polis, minibüsle kafe müşterilerine hızlı bir şekilde çarparak kaçan şüpheliyi yakalamak için soruşturma başlattı. Polis sözcüsü Willemien Baert bölgeye helikopter ve acil durum ekiplerinin konuşlandırıldığını ve bölgenin trafiğe kapatıldığını duyurdu.

Belçika medyasında yer alan bilgiye göre; polis, arama çalışmasında önce birkaç olay yerinden blok ötede beyaz renkli minibüsü terk edilmiş vaziyette buldu. Bir kaç saat sonra ise kaçak şüpheli yakalandı. 

Brüksel Belediye Başkanı Philippe Close da minibüsün hızla kalabalığın arasına girdiğini ifade ederek “Soruşturma tamamlanmadan önce bir sonuç çıkarmak istemiyoruz. Çevrede bulunan çok sayıda kamera var. Adli polis de harekete geçti. Ümit ederim bu olayın sorumlusu en kısa sürede yakalanır.” dedi.

Belçika İçişleri Bakanı Annelies Verlinden sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda güvenlik güçleri ile yakın temas halinde bulunduklarını söyleyerek, "Durum yakından takip ediliyor. Acil durum ekiplerine çabalarından dolayı teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Polis, sürücünün kasten lokantaları hedef alıp almadığı konusunda spekülasyon yapmak için çok erken olduğunu söyledi.

Olay anı görüntüleri:
kaza02

kaza01

kaza03

kaza04

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın