Eendracht Aalst futbol kulübü, son dönemde yaşadığı mali sıkıntılar sebebiyle, Belçika Ticaret Mahkemesi'nin kararıyla geçici yönetim altına alındı. Mahkeme kararında, Türk yatırımcılar Ulaş Ortakaya ve Yüksel Demir'in yönetimindeki kulübün, tedarikçilere olan yüklü borçlarının etkili olduğu belirtildi. Mahkeme kulübün durumunu düzeltmek için iki geçici yönetici atadı.

Aalst Belediyesi tarafından da dikkatle izlenen gelişme ile ilgili bir açıklama yapan NV-A Partili Belediye Encümeni Matthias De Ridder, "Mahkeme, son aylarda ortaya çıkan tüm bilgilere dayanarak kararını verdi" ifadesini kullandı.

Kulübün ikinci ligdeki mücadelesi, mahkeme tarafından atanan iki yönetici tarafından yönetilecek. Ticaret Mahkemesi'nin kararı, kulübün birinci takımı için geçerli olacak, gençlik ve kadın futbol takımları için herhangi bir değişiklik olmayacak.

Atanan yeni yöneticiler önümüzdeki üç hafta boyunca kulübün yönetimini üstlenecek, kulübün tüm finansal verilerini detaylıca inceleyerek mevcut durumu değerlendirecek. Eendracht Aalst'ın geleceği, bu önemli dönemde atılacak adımlarla şekillenecek.
 
Ortakaya ve Demir'in yönetiminde yaşanan finansal sorunlar, kulübün hızla zor duruma düşmesine sebep oldu. İlk sorunlar, gençlik takımının temel ihtiyaçlarındaki eksiklikler ve kiralanmış araçların el konulmasıyla baş gösterdi.

Kulübün şu anki durumunu düzeltmek ve istikrarlı bir geleceğe yönlendirmek için önemli bir rol oynayacak olan Spor Müdürü Kevin Mirallas yaptığı açıklamada, kulübün mevcut durumunu ve karşılaştığı zorlukları vurgulayarak, sabır ve zaman talep etti.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Belçika’da Fiers markalı ürünler Salmonella tehlikesi nedeniyle geri çağrılıyor Belçika’da Fiers markalı ürünler Salmonella tehlikesi nedeniyle geri çağrılıyor

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.