Belçika'da İş ve İşçi Bulma Kurumu (VDAB) işsizlik maaşı alan vatandaşları mercek altına aldı. Kurumdan yapılan açıklamaya göre 2023 yılında işsizlik yardımı alan yaklaşık 29 bin kişiye yeterli iş arama çabası göstermedikleri için ceza kesildi yada uyarı gönderildi. Bin yedi yüz beş kişinin ise maaşı kesildi.

İş arayanlar, VDAB kaydından üç hafta sonra bir görüşme için çağrılıyor ve iş bulma yetenekleri değerlendiriliyor. Bu kişilerin görüşme sonrasında yaptığı iş başvuruları da dikkatle inceleniyor. İş arayan kişi, VDAB tarafından belirlenen randevulara gitmezse, işsizlik yardımını belirli bir süreliğine kaybedebiliyor. Bu süre genellikle 4 ila on üç hafta arasında değişiyor ve bazen daha da uzayabiliyor. 

İşsizlik maaşı aldığı dönemde işe başlayan ve daha sonra tekrar işsiz kalan kişiler de yeniden işsizlik maaşına başvuru yapabiliyor. Ancak, bu kişinin gerçekten uzun bir süre çalışmış olması gerekiyor ve bu süre yaşa bağlı olarak değişiyor. Örneğin, 36 yaşından küçük bir birey, işsizlik yardımı almak için son 21 ay içinde 312 gün çalışmış olması gerekiyor.

Belçika’da yeni ehliyet alanlara uygulanan zorunlu eğitim kuralları esnetiliyor Belçika’da yeni ehliyet alanlara uygulanan zorunlu eğitim kuralları esnetiliyor

VDAB sözcüsü Joke Van Bommel’e göre, işsizlerin çoğu VDAB randevularına katılmıyor ve bunlar genellikle iş arama sürecinde aktif olmayan kişiler. Bu nedenle kurum, iş arayanların iş arama sürecine aktif olarak katılmalarını ve uygun iş tekliflerini kabul etmelerini bekliyor. 
Halil Uygun 

Haber : Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.