Belçika’da 2019 yılında korkunç bir soygun cinayetine kurban giden İlyas Kösker’in katil zanlılarından Omar Ettaleb, mahkemeye çıkarılacağı günün öncesinde firar etti. Ettaleb’in ayak bileğindeki elektronik kelepçeyi keserek kaçtığı ve Savcılığın zanlı hakkında uluslararası arama emri çıkarttığı açıklandı.

Belçika’nın Luik kentinde oto tamirciliği yapan 44 yaşında, üç çocuk babası İlyas Köşker, 28 Haziran 2019 günü evden otomobilini satmak için çıktı ve bir daha kendisinden haber alınamadı. Ailesinin kayıp ihbarı üzerine Luik ve komşu şehirlerde geniş çaplı araştırma başlatıldı. 

Polis, Kösker’in son olarak Fas asıllı Omar Ettalep ile görüştüğünü belirleyerek, zanlıyı sorguya aldı. Ettalep Ağustos 2019’da yapılan sorguda, kendisine yardım eden 2 arkadaşı ile birlikte Kösker’i öldürdüğünü ve cesedini Lüksemburg bölgesine yakın Erezée belediyesinde bir ormanlık alanda gömdüklerini itiraf etti. Belirtilen bölgede yapılan aramada İlyas Kösker’e ait ceset başı kesilmiş ve yanmış bir halde bulundu.

Yaşanan soygun cinayetinin üç zanlısı Zakaria El Bouraqui (25), Sami Gallout (24) ve Omar Ettaleb (33) soygun ve adam öldürmekle suçlandı.

Soygun cinayetiyle ilgili dava Ekim ayı başında Luik ağır ceza mahkemesinde başladı. Duruşmanın bugünkü oturumunda Omar Ettaleb’in de duruşmaya katılması gerekiyordu. Ev hapsinde bulunan Ettaleb’in hastalık bahanesi ile hastanenin acil servisine gittiği ve ayak bileğine takılı olan kelepçeyi kırarak firar ettiği açıklandı.

Savcılık kaçak pozisyonunda olan Omar Ettaleb hakkında ulusal ve uluslararası arama emri çıkartıldığını açıkladı.

Cinayete kurban giden İlyas Kösker
İlyas Kösker

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.