Belçika'da bir sürücüye yol kenarında durup, karşı yönden gelen araçlara selektör yaparak, yolda hız kontrolü yapıldığını haber verdiği için ceza kesildi.

Het Nieuwsblad gazetesinde verilen haberde Diest kentinde gerçekleşen olayda, selektör yapan sürücüye “uzun farın yanlış kullanımı” nedeniyle ceza kesildiği belirtildi.

Gazetenin haberine göre Diest kentinde 3 ayrı noktada yerleştirilen hız kontrol kameraları sayesinde 3106 araç kontrol edildi ve bunlardan 342’sine ceza kesildi.

Selektör cezası
Haberde anlatılan olaya göre, bir sürücü yerleştirilen bir hız kamerasını geçtikten sonra karşı yönde gelen araçları uyarmak için selektör yaptı. Yolun biraz ilerisinde yol kenarında duran sürücü selektör yapmaya devam etti. Polis memurları aracın yanına yaklaştığı sırada tekrar hareket etti. Ancak biraz ileride yine durarak sürücüleri selektör yaparak uyarmaya devam etti.

Arabanın farlarını birkaç defa açıp kapamak sureti ile diğer sürücüleri uyarmaya devam eden, bir müddet sonra polis tarafından durduruldu ve kendisine 116 euro ceza kesildi.

Sektör dergisi TopGear ise 2008 yılında hız kamerasından uzakta bir adamın karşıdan gelen sürücüleri el sallama hareketleriyle uyardığı bir olaya atıfta bulunarak, hız kontrollerinde diğer sürücüleri uyarmanın suç olmadığını hatırlattı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Denny Müller - Unsplash

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.