Belçika’da engelli park yerlerine usulsüz şekilde park eden araç sahipleri ağır cezalarla karşı karşıya kalacak. Polis denetimleri artırdı.

Belçika'da engelli bireyler için ayrılan çok sayıda park yeri bulunmakta. Ancak, bazı araç sahipleri hakkı olmadığı halde engelli park yerlerine park ederek engelli vatandaşları mağdur ediyor. 

Engellilere özel park yerleri yalnızca, bu yerlere park etme hakkına sahip olan bir izin kartı bulunan kişiler tarafından kullanılabiliyor. Bu park yerlerinde üzerinde "Eğer benim yerimi alırsan, engelim de senin olsun" yazan uyarı levhaları bulunuyor. 

Polis engelli park yerini hakkı olmadan işgal eden sürücülere karşı sıkı denetim yapılacağını açıkladı. Engelli kartı olmadan engellilere ayrılan bir park yerini işgal eden sürücülere para cezası verileceği açıklandı.
Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Dünyanın en güçlü pasaportları sıralaması güncellendi Dünyanın en güçlü pasaportları sıralaması güncellendi

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş