Belçika’da polis ekipleri, trafik kontrolü sırasında sıra dışı bir olayla karşılaştı. Yapılan kontrolde, aşırı alkollü bir babanın direksiyona 12 yaşındaki çocuğunu geçirdiği ortaya çıktı. Araçta anne ve diğer çocukların da bulunduğu belirlendi. Olayla ilgili aile hakkında üç ayrı dava açılacağı bildirildi.
Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.
Olay, cuma günü Antwerpen’e bağlı Duffel belediyesinde, BOB kampanyası kapsamında gerçekleştirilen alkol denetimi sırasında yaşandı.
Polis ekipleri, sürücüleri kontrol etmek amacıyla Spoorweglaan caddesinde görev yapıyordu. Kontrol noktasına oldukça yavaş yaklaşan ve yaklaşık sekiz metre kala duran bir araç dikkat çekti. Polisler aracın yanına gittiklerinde, direksiyon başında bir çocuğun bulunduğunu fark etti.
Polisin aktardığına göre, araçtaki baba aşırı alkollü olduğu için oğlundan aracı kullanmasını istedi.
Polis: Direksiyonda 12 yaşında bir çocuk vardı
BoDuKap polis bölgesi sözcüsü Lies Verreet, kamu yayın kuruluşuna yaptığı açıklamada, “Memurlarımız sürücünün çok genç göründüğünü hemen fark etti. Yapılan kontrolde direksiyon başındaki kişinin 12 yaşında bir çocuk olduğu anlaşıldı” dedi.
Verreet, araçta çocuğun babası ve annesi ile birlikte iki çocuğun daha bulunduğunu da açıkladı.
Baba, olay yerinde yapılan sorguda, direksiyona oğlunu geçirdiğini kabul etti.
Aile hakkında üç ayrı soruşturma
Polis, aile hakkında ehliyetsiz araç kullanmak, ehliyetsiz birine araç kullandırmak ve ebeveynlerin sorumsuz davranışı gerekçeleriyle üç ayrı soruşturma başlatılacağını duyurdu. Ailenin hâkim karşısına çıkacağı bildirildi.
Anne direksiyona geçti
İşlemlerin ardından yapılan alkol testinde sonucu negatif çıkan annenin direksiyon başına geçmesine izin verildi. Ailenin daha sonra yoluna devam ettiği belirtildi.
İlk vaka değil
Polis, bu kadar genç bir sürücünün direksiyon başında yakalanmasının ilk kez yaşanmadığını da hatırlattı. Geçen yılın başlarında 12 yaşındaki bir çocuk, bir kovalamacanın ardından yakalanmıştı.
Çocuğun Hasselt’ten yola çıktığı, Lommel polisi tarafından takip edildiği, Hollanda sınırını geçtikten sonra kovalamacanın yaklaşık 30 kilometre daha sürdüğü ve son olarak Knegsel kentinde yakalandığı belirtildi.
©Sonhaber.eu



