Belçika’nın ulusal havayolu şirketi Brüksel Havayolları personeli 3 günlük greve gidiyor. En az 500 sefer iptal edilecek.

Belçika’nın ulusal havayolu şirketi Brüksel Havayolları'nın kabin ekibi ve pilotları 3 günlük grev kararı aldı. Grev nedeniyle 500'den fazla seferde aksama yaşanacağı tahmin ediliyor. 

Brüksel Havayolları çalışanlarını temsil eden sendikalar, uçuş ekiplerinin dinlenme süreleri, çalışma saatleri, iş yükleri ve ücretleriyle ilgili sorunlar nedeniyle, 23-25 Haziran tarihlerinde greve gidileceğini duyurdu. 

Brüksel Havayolları, açıklanan grev kararı üzerine, söz konusu eylemin yolculara etkisinden üzüntü duyduklarını açıkladı. 

Havayolları açıklamada, grev nedeniyle henüz kaç seferin etkileneceğinin netlik kazanmadığı belirtilerek, “23, 24 ve 25 Haziran'da seyahat edecek tüm yolcularımızı uçuşlarının durumu ve gerekirse alternatif seyahat seçenekleri hakkında bilgilendireceğiz.” ifadesi kullanıldı.

Söz konusu dönemde Brüksel Havayollarının 525 planlı seferi bulunuyor. Brüksel Havayolları, daha önce yaz döneminde çalışanların iş yükünü hafifletmek için Avrupa genelinde 148 uçuşunu iptal ettiğini bildirmişti. 

Brüksel Havayolları ile çalışanlar arasında iş koşulları ve ücret konularındaki görüşmeler ise devam ediyor. Müzakerelerde uzlaşı sağlanamaması personelin, uçuşların en yoğun olacağı yaz döneminde de sıklıkla greve gideceği tahmin ediliyor.

Belçika’da 20 Haziran'da ülke genelinde yapılacak grev nedeniyle Brüksel Havayollarına ait planlı seferlerin yarısı yapılamayacak. Aynı şekilde çok sayıda işletmenin faaliyetlerinde aksama yaşanacak

Foto: John McArthur - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın