Belçika hükümeti sigarasız bir nesil için planladığı ve önümüzdeki iki yıl içerisinde yürürlüğe girecek değişiklikleri açıkladı. Buna göre; 2024 yılında bir paket sigara fiyatı 2 euro artacak. 2025'ten itibaren süpermarket ve mağazaların tütün ürünlerini ve e-sigaraları görünür bir şekilde sergilemeleri yasaklanacak. Sigara kullanımı alanlarına kısıtlama getirilecek.

Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke'nin sigarasız nesil hedefi için açıkladığı yol haritasında şu maddeler yer aldı:

  • 2025'ten itibaren mağazalarda ve büyük süpermarketlerde sigara ve e-sigara ürünleri görünür bir şekilde sergilenemeyecek. Bu ürünler mağazada ayrı bir oda veya dolapta saklanacak
  • Geçici satış noktaları da kalkacak. Festivallerde artık sigara satışı yapılamayacak.  
  • 2025'ten itibaren tema parkları, hayvanat bahçeleri, çocuk çiftlikleri, oyun alanları ve spor sahalarında sigara içmek yasaklanacak.
  • Sağlık, bakım, eğitim kurumları ve kütüphanelerin girişlerinde 10 metrelik bir alanda sigara içme yasağı getirilecek. .
  • Restoran ve barlarda özel sigara içme alanları var olmaya devam edecek.
  • Gençler arasında popüler olan tek kullanımlık e-sigara ürünlerinin yasaklanması da gündeme gelebilir.
  • Sigara ve reklam satışında daha sıkı denetimler olacak. Kurallara uymayan işletmeler bir ay süreyle kapatılacak.

Belçika’nın bu yasakları uygulamaya koyabilmesi için Avrupa Birliğinden onay alması gerekiyor. Ancak Bakan Vandenbroucke, iznin yakın bir tarihte alınacağını düşünüyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş