Antwerp Üniversiteleri ve Yüksekokullar Birliği (AUHA) stajyerleri, örneğin başörtüsü takan öğrenciler gibi, hayat görüşüne dayalı olarak reddeden şirketlerle görüşme yapacak. Birlik öğrencilerin staj yapamaması ve bundan dolayı mezun olamaması halinde, eğitim ve sağlık sektörü gibi bazı sektörlerde personel eksikliği yaşanacağı endişesini taşıyor.

AUHA Başkanı Jan van den Nieuwenhuijzen, giderek daha fazla şirketin bu nedenleri öne sürerek stajyerlere fırsat vermediğini belirtti ve “Bunu yapmak zorunda olduğumuzu hissediyoruz. Bu gençlerin diploma alma şansına sahip olmaları gerekiyor.” dedi.

AUHA Başkanı, Antwerpen kentinde 15-19 yaş arası gençlerin neredeyse yüzde 60'ının Avrupa kökenli olmadığını ve buna farklı yaşam felsefelerine sahip çok sayıda gencin de dahil olduğunu söyledi. “Bu gençlere diploma alma şansı vermek istiyorsak, staj yapabilmelerini ve şirket ziyaretlerinde bulunabilmelerini de sağlamalıyız.” şeklinde konuştu.

Laboratuvarlarda olduğu gibi, bazı eğitimlerde örneğin hijyen nedeniyle öğrencilerin reddedildiğini belirten Van den Nieuwenhuijzen, “Bu sektörlerde yaklaşık 100 stajyer açığımız var. GO eğitiminde de bir yasak var ve pek çok staj imkanı ortadan kalkıyor. Staj yeri bulamadığımız öğrenci sayısının giderek arttığını görüyoruz. Bu nedenle bu duruma müdahale etmek istiyoruz.” dedi.

laboratuvarlardaki hijyen kuralları gibi bazı alanlarda yeterli derecede çözüm imkanı olduğunu belirten AUHA Başkanı, güvenlik nedeni ile de bu tür reddedişlerin yaşandığını ancak geçmişte yapılan görüşmelerin stajyerlerin alınması hususunda ikna edici olduğunu sözlerine ekledi.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Keira Burton - Pexels

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş