Bu hafta Salı günü Belçika'nın Hermalle-sous-Argenteau yakınlarındaki Albertkanal'da yüzer haldeki bir buzdolabında bulunan vücut uzuvlarının, 74 yaşındaki Maria V.'ye ait olduğu belirlendi. Kadının 35  yaşındaki Ismail adlı oğlu cinayet şüphesiyle tutuklandı.

Liege'in Jemeppe-sur-Meuse köyünde yaşanan, filmlere konu olacak derecede korkunç olayda hayatını kaybeden Oostende doğumlu 74 yaşındaki Maria V.’nin bir oğlu, bir kızı ve sosyal medya hesabında gururla bahsettiği bir torunu bulunuyor.

Annesini parçalara ayırıp kanala atmış!
Belçika basınında yer alan habere göre, bu hafta Salı günü Hermalle-sous-Argenteau yakınlarındaki Albertkanal'da yüzen bir buzdolabı olduğunu gören bir kişi, dolabı kıyıya kadar çekti ve içinden gelen kötü koku nedeniyle polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri dolabı açtığında içinde bir kadına ait iki kol ve iki bacak ile karşılaştı. Uzuvların durumuna bakıldığında, vücudun ancak yakın zamanda parçalara ayrıldığı belirlendi.

Buzdolabının bulunmasından kısa bir süre önce polise gelen bir ihbar, polisin bu iki olayı birbirine bağlamasını sağladı.

İhbarda adını vermek istemeyen, ancak sesinden açıkça sarhoş olduğu anlaşılan bir adam,  İsmail adlı birinin Jemeppe-sur-Meuse'deki annesi Maria'yı öldürdüğünü, onu parçalara ayırdığını ve vücut parçalarını bir buzdolabına koyduğunu belirtti. Bu ihbarı değerlendirerek verilen adrese giden polis, evde hiçbir bulguya rastlamadı. Komşuları da Maria’nın tatil için İtalya’ya gittiğini belirtti.

Ancak buzdolabı içerisinde vücut parçalarının bulunması ihbar ile arasında bir ilişki olduğunu gösterdi. Bu arada, polis kurbanın bedeninin geri kalan kısmını aramaya devam etti. Ekipler, Çarşamba günü Wandre'deki Maas Nehri üzerinde bir konteynerin yüzdüğü ihbarı üzerine bölgeye gitti ve konteynerin içinde Maria'nın kesilmiş başını ve gövdesini buldu.

Zanlı kaçmaya hazırlanırken yakalandı
Sudinfo'nun kaynaklarına göre, kadın 10 Temmuz civarında kendi evinde öldürülüp parçalara ayrıldı. Daha sonra kol ve bacakları buzdolabına, başı ve vücudu da bir konteynere yerleştirilerek Jemeppe yakınlarında Maas nehrine atıldı. 

Polis Marianın 35 yaşındaki oğlunun annesini öldürüp, vücut parçalarını nehre attıktan sonra eve dönüp, tüm evi temizlediğini düşünüyor. 

Maria'nın oğlu İsmail, Perşembe günü Zaventem'deki bir otelde tutuklandı. Adamın, Kore'ye gitmek üzere hazırlık yaptığı belirtildi. 

Liege savcılığı, kadının kimliğinin belirlendiğini, bir şüphelinin tutuklandığını ve bu kişinin kurbanın oğlu olduğu bilgisini onayladı. 

Yakalanan zanlı bugün soruşturma hakiminin karşısına çıkarılacak; ancak, bu cinayeti neden işlediği bilgisi henüz belli değil.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş