Belçika'da son dönemde artan Kovid-19 vakaları nedeniyle ilave kısıtlamalar getirildi. Yeni kısıtlamalara göre, tüm ilkokul ve liseler 19 Nisan'a kadar uzaktan eğitime geçecek.

Yeni kısıtlamaları açıklayan Belçika Başbakanı Alexander De Croo, "İngiltere mutasyonu baskın hal aldı. Yoğun bakım üniteleri mevcut durumla nasıl baş edeceğini bilmiyor. Virüsün doğası değişti" dedi.

Başbakan De Croo, ilave kısıtlama kararı almanın kolay olmadığına ancak tedbir alınmaması halinde sonuçların çok daha ciddi olacağına işaret etti.

Berberler, kuaförler ve güzllik merkezleri 25 Nisan'a kadar kapatıldı

Yeni kısıtlamalara göre, tüm ilkokul ve liseler 19 Nisan'a kadar uzaktan eğitime geçecek.

Mart başında açılan kuaför ve güzellik salonları 25 Nisan'a kadar kapatılırken zorunlu olmayan alışveriş için randevu sistemi uygulanacak.

Sokağa çıkma kısıtlamasında değişiklik yok

Alışveriş tek başına ya da aynı aileden iki kişi tarafından yapılacak.

Brüksel'de 22.00-06.00 saatleri ile diğer şehirlerde 00.00-05.00 saatleri arasındaki sokağa çıkış kurallarında değişiklik yapılmayacak.

Günlük vaka sayısı 3 bini geçti

Evden çalışma zorunlu tutulacak, zorunlu olmayan seyahatlere ilişkin yasak devam edecek.

Belçika'da yaklaşık 17 haftadır küçük değişikliklerle yatay seyreden günlük vaka grafiği, son günlerde yükselmeye başladı.

Günlük ortalama vaka sayıları 2 bin civarında seyrederken 3 bini aşmaya başladı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın