Bir süredir kemer sıkma politikalarının uygulanması gerektiği tartışmalarının yürütüldüğü Belçika’da özellikle trafik biriminde ilginç bir uygulamaya gidiliyor.

Yapılan açıklamalara göre, yaz aylarında trafik polisleri, hafta sonunda özellikle akşamları aşırı hız ve alkol kontrolü yapmayacak. Bu karara itiraz eden Flaman Trafik Bilimi Vakfı, “bu iyi bir sinyal olmaz” açıklamasında bulundu.

Ülkede Haziran ayı başlarında, tüm bölgelerin trafik birimlerine gönderilen yazıda, olası kesintiler hakkında fikir beyan etmeleri için bir fırsat tanınmıştı. Yapılan görüşmelerin sonunda fazla mesai ve hafta sonu çalışmalarının azaltılmasına karar verildi.

İsmini vermek istemeyen motosiklet bir polis, Het Laatste Nieuws gazetesine yaptığı açıklamada, “Bizim birimde, hafta sonu boyunca planlanan hız kontrollerinin yüzde 75'i iptal edildi. Gece yapılacakların hepsi zaten iptal” şeklinde ifade kullandı. 

Sürücüler bir olanak gibi görecek!
Kontrol yapılmayacak olmasını bazı sürücülerin ‘çok hızlı veya etki altında araç kullanmak’ için bir olanak olarak görmesinden endişe duyduğunu belirten polis memuru, “Tüm istatistikler, özellikle geceleri ve hafta sonları sürüşün çok hızlı olduğunu gösteriyor.” dedi ve tam da bu saatlerde sahada olunması gerektiğini belirtti.

“Hiç kontrol olmayacak gibi düşünmesinler”
Ulusal Polis sözcüsü, trafik polisliği biriminde uygulanacak kemer sıkma politikasını doğrularken, “Gerçekten de mevcut kaynakları rasyonel bir şekilde kullanmalıyız” şeklinde ifade kullandı ancak kontrollerin tamamen kaldırılması gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. 

Sözcü; “Sürücüler kesinlikle artık hafta sonu kontrol olmayacak şeklinde düşünmemelidirler. Çünkü normal vardiyalarda da, çalışanlarımız alkol veya uyuşturucu kullanımı kontrolü yapmaya devam edecek.” dedi.

Ulusal polise göre, yapılacak bu kesintilerin nasıl bir sonuç verdiği ancak yaz aylarından sonra belli olacak.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın