Belçika’da yakın zamanda yolsuzluk veya dolandırıcılık yapan, mesleğini gerektiği gibi icra etmeyen veya müşterilerini kandıran müteahhit veya girişimcilerin isimlerinin yer aldığı bir site açıldı. “JustBan” adlı çevrimiçi site sayesinde bu kötü niyetli kişilerin başkalarını kandırmalarının önüne geçilmeye çalışılacak. 

Federal hükümet tarafından açılan site, inşaat sektörü federasyonu Embuild’den de tam not aldı. Embuild yayınlanan listenin özellikle inşaat sektöründe caydırıcı olacağını belirtti.

Belçika’da bir ceza hakimi veya bir iş mahkemesi iflas eden bir girişimci için "yönetim yasağı" getirebiliyor. Bu, bir iflas etmiş girişimcinin gerçekten ihmalkar olduğu, düzgün olmayan bir yönetim durumunda ya da bir şirket liderinin mesleğiyle ilgili suç işlediği durumlarda yapılıyor. 

Yönetim yasağı getirilen müteahhit veya girişimci aynı görevi devam ettirmeleri halinde para cezası veya hapis cezası alıyor. Ancak bu kontrol, özellikle inşaat sektöründe bazen göz ardı ediliyor. 

Geçtiğimiz yıl “Pano” adlı bir programda, iflas etmiş ve dolandırıcılıkla suçlanan müteahhitlerin sürekli olarak yeni bir şirket kurup mesleklerine devam ettiği ortaya çıkmıştı.

Sistem nasıl çalışıyor?
Müşteri olarak bir müteahhidin güvenilir olup olmadığını sorgulamak için yeni merkezi kayıt sistemi  "JustBan" sistemine giriş yapmanız gerekmekte. Sitede giriş yapmak için ‘Itsme’ veya ‘e-id'nizi kullanmanız gerekiyor. Açılan sayfada isme veya şirket numarasına göre arama yapılabiliyor. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş