Belçika Başbakanı Alexander De Croo, ülkenin savunma bütçesini NATO standartlarına yükseltme ve işsizlikle mücadele konularında önemli açıklamalar yaptı. De Croo, işsizliği azaltarak ülkenin savunma kapasitesini artırmayı, Belçika'nın 2029 yılına kadar NATO'nun belirlediği savunma harcamaları standardını karşılamayı ve böylece gelecek nesillere daha güvenli bir Avrupa bırakmayı hedefliyor.

De Croo’nun hedefi, ülkenin Gayri Safi Yurt İçi Hasılasının (GSYİH) yüzde 2'sini savunma harcamalarına ayırmak istiyor. Bunun için, savunma kapasitesini artırırken aynı zamanda işsizliği azaltmak ve sağlık harcamalarını kontrol altında tutmayı hedefliyor.

Belçika'nın NATO savunma harcamalarını artırma kararı, üç nesildir süren Avrupa barışının korunmasına yönelik bir adım olarak görülüyor. Başbakan De Croo, gelecek nesillere daha güvenli bir Avrupa bırakma hedefiyle bu planı destekliyor.

De Croo, savunma harcamalarının artırılması gerektiğini, ancak bunun için işsizlik maliyetlerinin azaltılmasının zorunlu olduğunu belirtti. Geçmişte 300 bin kişinin işe yerleştirildiğini hatırlatan De Croo, bir sonraki hükümet döneminde bu sayının en az 400 bin olması gerektiğinin altını çizdi. De Croo işsizlik konusunda daha zorlayıcı bir yaklaşım benimsenmesi gerektiğini ve insanların iş bulmalarına yardımcı olmanın önemini vurguladı. Uzun süreli işsizler için işsizlik yardımlarını zamanla sınırlandırılmasını ve işsizlik yardımlarının iki yıl sonra sonlandırılmasının mantıklı olacağını belirtti.

Sağlık harcamalarının kontrol altında tutulması gerektiğini de belirten De Croo bu alandaki büyüme hızının düşürülmesinin gündemde olduğunu ancak, sağlık hizmetlerinin kalitesinin korunması gerektiğini vurguladı.

Bu planların uygulanması, Belçika'nın savunma ve sosyal politikalarında önemli değişiklikler getireceği öngörülüyor.

Belçika’da 1 Mayıs'ta yürürlüğe giren değişiklikler Belçika’da 1 Mayıs'ta yürürlüğe giren değişiklikler

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.