Hafta başında Belçika Adalet Bakanı Vincent Van Quickenborne'un West-Vlaanderen bölgesi Kortrijk şehrindeki evinin önünde, içerisinde ateşli silah olan Hollanda plakalı bir aracın bulunmasının ardından başlatılan soruşturmada, üçü cumartesi ve biri Pazar günü olmak üzere, 4 Hollanda uyruklu şahıs polis tarafından tutuklandı.

Hollanda basınında yer alan habere göre Belçika Adalet Bakanına saldırı hazırlığı içinde bulunan 20, 29 ve 48 yaşındaki üç kişi cumartesi günü Den Haag ve Leidschendam’da yakalandı. Şüphelilerden 21 yaşındaki dördüncü kişi ise Pazar günü Den Haag’da tutuklandı. Belçika polisi şüphelileri Hollanda'dan iade için çalışma başlattı.

Belçika basını uyuşturucu çetesinin Van Quickenborne’u kaçırmayı planladığını iddia etti ancak tehdidin ne olduğu konusunda henüz resmi makamlardan bir açıklama gelmedi.  Çıkan haberlere göre Bakan Van Quickenborne'nin evinin önünde bulunan araçtan Kalaşnikof saldırı tüfeği, ateşli silahlar ve iki şişe benzin çıktı.

“Organize suçla mücadeleye devam edeceğiz”
Van Quickenborne sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “sıkı güvenlik” altına alındığını ve önümüzdeki günlerde planlanan etkinliklere katılmayacağını aktarmıştı. Bakan mesajında “Bir baba olarak şu anda ilk endişem eşim ve çocuklarım. Bunu onlar seçmedi ama sonuçlarına katlanmak zorundalar. Her ebeveyn bunun taşımasının ağır olduğunu anlayacaktır. Mümkün olduğunca çocukları olan şeylerden uzak tutmaya çalışıyoruz. Mahremiyetimize saygı duyduğunuz için teşekkür ederiz.
Açık konuşayım: Bunun arkasındaki insanlar hedeflediklerinin tam tersini başarıyorlar. Savaşmaya devam etmemiz gerektiğine dair inancımı güçlendiriyor. Suçlular kapana kısılmış hissediyor. Bu duygu doğru. Çünkü eskisinden daha fazla insan gücü ve kaynakla organize suçla mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.

“Bu, Adalet Bakanı olarak bana yönelik bir tehdittir”
Pazar günü planlanan bir etkinliğe katılmayan Bakan, video konferans yöntemi ile konuklara seslendi. Bakan konuşmasında kaçırma girişimi ile karşı karşıya kaldığını açıkça belirtti. Bakan “Bu, Adalet Bakanı olarak bana yönelik bir tehdittir, başkasına değil. Hızla önlem alındı ve zanlılar tutuklandı. Önlem olarak şimdilik sıkı güvenlik altına alınacağım ve önümüzdeki günlerde planlanan bazı etkinliklere katılamayacağım. Hoş değil ama anlaşılır” şeklinde ifade kullandı.

Alexander de Croo : Tamamen kabul edilemez
Yaşanan olayın akabinde sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Belçika Başbakanı Alexander de Croo ise Van Quickenborne'ye yönelik tehdidin "tamamen kabul edilemez" olduğunu belirterek, kimse tarafından gözlerinin korkutulmayacağını vurguladı. Başbakan Belçika ve Hollandalı güvenlik ve istihbarat servislerine özel olarak teşekkür etti. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.