Brüksel’de gerçekleşen Avrupa Ulaştırma Bakanları Konferansı’nda dijital ehliyete geçme konusunda mutabakata varıldı. Buna göre fiziki ehliyetler kullanılmaya devam edecek ancak 2030 yılından itibaren dijital ehliyete geçilecek. 

Sürücüler bu dijital ehliyeti akıllı telefonlarına kaydedebilecekler. Mevcut kurala göre 10 yıl olan ehliyetin geçerlilik süresi 15 yıla çıkacak.  

Bu karar şu anda sahip olduğumuz fiziksel ehliyetin teslim edilmesi gerektiği anlamına gelmiyor, o da aynı şekilde var olmaya devam edecek. 

Yeni sistemin teorik olarak daha kolay kullanılabilir olacağı belirtilmekte. Ayrıca, bu sistemle birlikte sahte ehliyetleri tespit etmek de kolaylaşacak. Dijital ehliyet sisteminin, başka bir avantajı da ehliyetin daha az sıklıkta yenilenmesi olacak. Konferansta alınan karara göre ehliyet geçerlilik süresi 10 yıldan 15 yıla çıkacak.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.