Fırtına, aralarında Hollanda ve Belçika'nın da olduğu birçok Avrupa ülkesinde etkili oldu. Hollanda, Almanya, Fransa, Belçika ve İspanya'da en az yedi kişi yaşamını yitirirken, bir milyondan fazla insan geçici olarak elektriksiz kaldı. Yetkililer, İtalya'daki can kayıplarının ise üç olduğunu belirtti.

Limburg Polisi'nin açıklamasına göre, kuvvetli rüzgar sebebiyle Venray'da üzerine ağaç devrilen 59 yaşındaki bir kişi yaşamını yitirdi. Ülke genelinde Perşembe günü alarm seviyesi “turuncu”ya yükseltildi. Birçok bölgede ağaçların devrilmesi ve rüzgarın savurduğu dallar yaralanmalara neden oldu. Bazı okullar uzaktan eğitime geçiş yapmak zorunda kaldı.

İtalya'da ölenlerin sayısı üçe yükseldi
İtalya'da olumsuz hava koşulları nedeniyle üç kişi hayatını kaybetti, bir kişi ise kayıp olarak rapor edildi. Toskana Valisi, Floransa'nın yaklaşık 25 kilometre uzağındaki Montemurlo beldesinde, bir nehrin taşması sonucu iki kişinin öldüğünü; Rosignano'da ise bir kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. 

ANSA ajansının haberine göre, Montemurlo'da bir yaşlı adamın sel sularında boğulduğu tahmin ediliyor.

Belçika'da 1’i çocuk, 2 kişi hayatını kaybetti
Belçika'da, saatte 125 kilometreye ulaşan fırtına sebebiyle Gent kentinde üzerlerine ağaç devrilen iki kişi hayatını kaybetti. Almanya kökenli 64 yaşındaki bir kadın öldü, diğer kişi yaralandı. Aynı şehirde, parkta oynayan Ukrayna kökenli beş yaşındaki bir çocuk hayatını kaybetti ve başka bir çocuk yaralandı.

Anvers'te ise çatıdan kopan bir parçanın çarptığı bir kişi ağır yaralandı. Şehirde, uçan çatı parçaları ve nesneler çok sayıda binaya ve araca zarar verdi.

Fransa'da 2 kişi öldü
Fransa'da da Ciara Fırtınası'nın etkisiyle iki kişi öldü ve 1.2 milyon hanenin elektriği kesildi. Aisne bölgesinde, devrilen bir ağacın altında kalan bir kamyon şoförünün öldüğü bildirildi.

Almanya ve İspanya'da da can kayıpları var
Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletindeki Goslar kentinde, Harz dağları yakınlarında devrilen bir ağaç yüzünden 46 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti.

İspanya'nın başkenti Madrid'de ise devrilen 20 metre uzunluğundaki büyük bir ağacın altında kalan 23 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti, ebeveynleri yaralandı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş