Avrupa Oyuncak Endüstrileri Birliği'den (Toy Industries of Europe) (TIE) tarafından yapılan bir araştırmada, Çin online perakende mağazası Temu'da satılan 19 oyuncak incelendi ve AB güvenlik kurallarına tam olarak uymadıkları tespit edildi. Bunların arasından 18’i ciddi güvenlik riskleri taşıyor.

Avrupa oyuncak endüstrisinin önde gelen temsilcisi Toy Industries of Europe (TIE), Temu'da satılan oyuncakların kalite ve güvenlik konusunda ciddi endişeler yarattığını açıkladı. TIE, Temu'dan satın alınan 19 oyuncak üzerinde yaptığı testlerde, hiçbir ürünün Avrupa Birliği'nin (AB) güvenlik kurallarına tam olarak uymadığını ve 18’inin ciddi güvenlik riskleri taşıdığını belirledi. 

2023 yılı sonunda yapılan testler, bir laboratuvarda detaylı olarak incelendi ve sonuçlar endişe verici bulundu. 

Avusturya’da evini yenileyeceklere 2000 euro destek verilecek Avusturya’da evini yenileyeceklere 2000 euro destek verilecek

TIE, EN 71-1 ve EN 71-3 güvenlik standartlarına uymayan oyuncakların tehlikeli olduğunu ve AB'de satılmaması gerektiğini vurguladı.

Temu, sorunlu ürünlerin çevrimdışı alındığını ve daha sıkı denetimlere başladığını açıkladı. TIE, bu adımı olumlu karşılarken, güvensiz ürünlerin tüketiciye ulaşma riskinin devam ettiğini ifade etti.

Temu, temelde her şeyin satın alınabildiği bir Çin satış platformu. Kıyafet, ev eşyası, elektronik eşya, güzellik ürünleri ve oyuncakları çok düşük ücretlerde sipariş edilebiliyor. Kargo ve iade ücreti alınmıyor. Platformun kendine ait bir app uygulaması da bulunuyor.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.