Avrupa Parlamentosunun dünkü oturumunda, Avrupa Birliği'nde (AB) kullanılan Dijital Covid-19 sertifikalarının 2023 yılı temmuz ayına kadar geçerliliğinin devam edilmesine karar verildi.

Kararın yapılacak oylama sonrasında kesinleşmesi bekleniyor.

Avrupa Birliği üye ülkeleri içinde bazı ülkelerde halen dijital Covid-19 sertifikasının gösterilmesi gerekiyor.  Buna karşı geçtiğimiz hafta sonunda İtalya, korona tedbirlerini herkes için kaldırdığını açıklarken, İspanya sadece AB vatandaşlarına dijital Covid-19 sertifikası sormayacağını duyurdu. 

Birlik içinde vatandaşların aşılarının tam olduğunu, 48 saatte PCR testi yaptırarak negatif sonuç elde ettiklerini ya da yakın zamanda hastalığı atlattıklarını kanıtlayan söz konusu dijital sertifikalardaki QR kodları, AB ülkelerinde seyahatlerde ve sosyal hayatta restoran, sinema, müze gibi kapalı mekanlara girerken kullanılıyordu. 

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın