Teknoloji şirketi ASML gelecekteki büyüme hedeflerinin ağırlıklı olarak Hollanda dışında sürdüreceğini açıkladı. Hollanda’da liman ve su yolları inşaatı ve bakımı ile arazi ıslahı, kıyı ve sahil koruma faaliyetleri yürüten Boskalis de merkezini kısmen taşıyacağını duyurdu. Diğer bazı büyük şirketlerin de aynı olanakları araştırdığı belirtiliyor.

İşveren örgütü VNO-NCW'nin başkanı Ingrid Thijssen, "Borsada işlem gören pek çok şirket, merkezlerini yurtdışına taşıma olasılığını araştırıyor" şeklinde açıklama yaparken bu şirketlerin sayısının 10’u geçebileceği uyarısında bulundu.

Hollanda’dan gitmeyi düşünen şirketlerin isimleri konusunda açıklama yapmaktan kaçınan Thijssen, bu gelişmeyi ‘son derece endişe verici’ olarak nitelendirdi.

Bu hafta De Telegraaf gazetesinde yer alan bir haberde, hükümetin çip üreticisi ASML'yi Hollanda'da tutmak için her şeyi yapmak üzere özel bir çalışma grubu kurduğu belirtildi. 'Beethoven' kod adı altında faaliyet gösteren bu çalışma grubuna Başbakan Mark Rutte’nın da bizzat katıldığı aktarıldı.

ASML ile ilgili bu haberden bir gün Boskalis'in patronu Peter Berdowski gazeteye yaptığı açıklamada, şirket merkezinin bir kısmını Orta Doğu'ya taşıyacağını duyurdu.

Hükümet ASML’nin gitmesini önlemek adına expat programının daraltılmasından ve hisse geri alımlarına vergi getirilmesinden kaçınmanın mümkün olup olmadığını araştırıyor.

Bilindiği üzere geçtiğimiz yıllarda Shell, Unilever ve DSM merkezlerini Hollanda dışına taşımıştı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş