Almanya’da Ağustos 2022'de yürürlüğe giren 27'nci BAföG Değişikliği kapsamında, BAföG miktarı ve temel ihtiyaçlar ve konut yardımı artırıldı ancak bu artış enflasyon ve enerji fiyatlarındaki yükselme nedeniyle eridi. Geçen yıla göre bu yıl öğrencilerin eline sadece 30 euro daha fazla para geçiyor. Bunun yanı sıra 900 bin öğrenci de BAföG alamıyor.

Federal Eğitim Bakanı Bettina Stark-Watzinger, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Federal Meclis’te yaptığı konuşmada 'BAföG'ü 20'nci yüzyılın gerçekliğine uyarlama' sözünü vermişti. Ancak, yapılan araştırmalar, verilen sözün halen gerçekleşmediğini gösterdi.

Son araştırmalara göre her 10 öğrenciden yalnızca biri BAföG alıyor. Başka bir değişle 900 bin öğrenci BAföG alamıyor. Bunun yanı sıra her 3 öğrenciden biri yoksulluk sınırının altında yaşıyor ve ayda 1.251 euronun altında geliri bulunuyor.

Geçtiğimiz Kasım ayında yapılan bir ankette ise her üç öğrenciden biri başvurularının işleme alınması için 3 ila 5 hafta beklemek zorunda kaldığını belirtti. Her 10 öğrenciden 9’u ise gerekli belgelerin tamamını sunamadığını aktardı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş