Amsterdam Belediye DENK partisi Meclisi üyesi Süleyman Koyuncu tarafından sunulan teklif, şehrin kültürel ve tarihi dokusuna katkıda bulunan ilk nesil göçmen işçilerin anısını yaşatmayı amaçlıyor. 

Proje, Hollanda'nın ekonomik ve sosyal hayatına yıllarca emek vermiş olan ve çoğu artık aramızdan ayrılmış olan ilk nesil misafir işçileri onurlundırmayı ve aynı zamanda göçmen işçilerin Amsterdam'a olan katkılarının okullar ve kültürel projeler aracılığıyla yeni nesillere aktarılmasını hedefliyor.

Projenin hazırlık çalışmalarını bir buçuk yıl boyunca yoğun bir şekilde yürüten Koyuncu, belediye yönetimine araştırma yapması ve konuyu daha geniş bir platformda ele alması için resmi teklifini sundu. Süleyman Koyuncu'nun bu çabası, meclis üyeleri Bentoumya ve Bouhassani'nin de desteğini aldı.

Amsterdam Belediyesi'ne ve halkına olan minnettarlığını dile getiren Koyuncu, bu anlamlı projede kendisine destek veren herkese teşekkür etti. 

Belediye meclisinin Koyuncunun teklifini önümüzdeki aylarda değerlendirerek, tahminen yaz aylarında bir oylamaya alacağı tahmin ediliyor.

Anıt Amsterdam'ın çokkültürlü yapısını ve tarihinin önemli bir parçasını oluşturan göçmen işçilerin unutulmaz hikayelerini gelecek nesillere aktaracak bir simge haline gelecek. Anıt projesi, aynı zamanda göçmen toplulukları arasında büyük bir memnuniyet ve aidiyet duygusu yaratmayı da vaat ediyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş