Amsterdam’da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere başlatılan bir bağış kampanyasında iki ay içerisinde yarım milyon euro toplandı.

Geçtiğimiz yıl kasım aralık aylarında enerji şirketleri vasıtasıyla ödenen 190 euroluk enerji yardımını ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak için bağışlayan 3 binin üzerinde Amsterdamlı, 500 bin euronun üzerinde bağış toplanmasını sağladı. Kampanyayı başlatan Wees Warmhartig girişimi toplanan paranın üç farklı kuruma dağıtılacağını belirtti.

Girişimin kurucuları Ineke van Tol ve Monique van Hoogstraten, bağış kampanyasına başladıklarında 30 bin euroya ulaşmayı hedef olarak belirlediklerini ancak şuanda toplanan bağışın, bu rakamın çok üstünde olmasından memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

Amsterdam Belediye Encümeni Marjolein Moorman, Belediye Başkanı Femke Halsema ve eski belediye Başkanı Job Cohen gibi  bazı önemli figürlerin kampanyaya destek vermesi de kampanyanın tanınmasında etkili oldu. 

Van Tol basına yaptığı açıklamada, kampanyanın  sadece Amsterdam için düzenlendiğini, bu anlamda bağış yapanların da şehir sakinlerine yardım ettiği duydgusu ile hareket ettiğini belirtti. Van Tol “Bu eylem aynı zamanda birbirimize yardım etme konusunda büyük bir isteklilik olduğunu da gösteriyor.” dedi. 

Kampanyada toplanan para, yoksullukla mücadele konusunda çalışmalar yürüten het Noodfonds Amsterdam, het Armoedefonds ve De Voedselbank’a aktarılacak.

Wees Warmhartig web sitesi halen açık olsa da kampanyayı tanıtmak için özel bir çaba sarf edilmiyor. Van Tol kampanya sayfasının halen erişilebilir olduğunu ve bağış yapmak isteyenlerin halen fırsatı olduğunu belirtirken, “Şimdi zengin ve fakir Amsterdamlıları birbirleriyle temasa geçirecek bir proje üzerinde çalışıyoruz.” dedi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.