Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da bulunan Museumplein'da düzenlenen gösterilerde korona kısıtlamaları ve Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema yüzlerce kişi tarafından protesto edildi. 

Gösterilerde 150'den fazla protestocu gözaltına alındı

Amsterdam'da bulunan Müzeler Meydanı (Museumplein)'da önlemlere yönelik devam eden protestolarda, polisin dağılın uyarısını dikkate almayan bazı göstericilerle polis arasında zaman zaman arbede yaşandı.  

Amsterdam polisi göstericileri püskürtmekte zorlanırken, gelen  çevik kuvvet ekipleri (ME) ve TOMA'ların  desteğiyle birlikte protestocuların birazını gösteri alanından uzaklaştırdı. Daha sonra tazyikli su sıkarak protestocuları dağıtan güvenlik güçleri, gösterilerde 150'den fazla kişinin kamu düzenini bozmaktan gözaltına alındığı bilgisini paylaştı. 

Hollanda'nın başkenti Amsterdam ve çeşitli kentlerde devam eden protesto gösterileri sokağa çıkma kısıtlamalarının başladığı 23 Ocak'tan bu yana her hafta sonu devam ediyor. 

Geçiçi hükümetin başbakanı Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo De Jonge, salı günü yapacakları basın toplantısında alınan yeni kararları açıklayacak. Hükümete yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, kısıtlamalarda bir gevşeme beklenmezken, sokağa çıkma yasağının devam edeceği basına sızdırıldı. 

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU