Amsterdam ve Utrecht’teki halk kütüphaneleri okuma alışkanlığının geliştirilmesi ve kütüphanelerin erişilebilirliğinin artırılması adına yeni bir adım attı. Önümüzdeki yıldan itibaren kütüphane aboneliği daha geniş bir kesim için ücretsiz olacak.

Hollanda Diyanet Vakfı’nın Kahramanmaraş’ta yaptırdığı cami ibadete açıldı Hollanda Diyanet Vakfı’nın Kahramanmaraş’ta yaptırdığı cami ibadete açıldı

Amsterdam belediyesinden yapılan açıklamada, önümüzdeki yıldan itibaren 18 ila 27 yaş arasındakilerden kütüphane aboneliği için ücret alınmayacağı belirtildi.
 
Utrecht ise 1 Ocak 2025 tarihi itibariyle kitapları geç teslim eden, 17 yaş altı çocuklara artık ceza kesilmeyeceğini duyurdu.

Her iki şehirde de kütüphanelerden öğretmenlere özel bir yenilik de devreye girecek. Öğretmenlere ücretsiz kütüphane aboneliği verilecek.

Amsterdam Belediyesi yeni sistemle birlikte şehirde özellikle dijital olanaklara erişimi olmayan dar gelirli ailelere de bir nebze destek olmaya çalışılacağını belirtti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.