Schiphol havalimanı yönetimi, Mayıs tatilinde havalimanından kalkan yolcu sayısını yüzde 5 oranında sınırlayacağını açıkladı. Uygulama nisan ayında başlayacak ve mayıs ayında devam edecek.

Schiphol yönetiminden yapılan açıklamada yüzde 5’lik yolcu kotasının günün en yoğun saatleri olan sabah saatleri için geçerli olacağı ve bu sayede yolcuların uzun kuyruklar oluşturma riskinin azaltılmasının hedeflendiği belirtildi.

Yolcu kotası uygulaması Nisan ayında tüm gün olarak uygulamaya girecek, mayıs ayı ortasından itibaren de bazı günlerde sabah saatlerinde uygulanacak. Uygulama sürecinde rezerve edilebilecek koltuk sayısı sınırlandırılacak. Bu anlamda havayolu şirketlerinin uçaklardaki doluluk oranında azaltmaya gidebileceği veya bazı uçuşları iptal edebileceği belirtiliyor.

Schiphol'e göre, kış döneminde günlük ortalama 40 bin yolcu seyahat ediyor ancak şuanda bu sayı 66 bine kadar çıkmış durumda. Mayıs tatilinin yoğun günlerinde sayı 70 bini geçiyor. Özellikle sabah uçuşlarında yolcu sayısı oldukça yüksek oluyor ve özellikle check-in, güvenlik kontrolleri ve pasaport kontrolünde yığılmalara neden olabiliyor.

Şubat ayının başında Schiphol, Mayıs tatillerinde yolcu sayısının olası bir sınırlama getirilebileceğini duyurmuştu. Açıklamada; havaalanındaki bagaj bölümünde hala personel sıkıntısı yaşandığına dikkat çekilmişti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.