Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema, Portekiz’i çeyrek finalde yenerek yarı final turuna kalan Fas milli takımı için şehirdeki alanlara büyük ekran yerleştirmeyi düşünmüyor.

Denk Partisi Amsterdam Grup Başkanı Sheher Khan geçtiğimiz hafta sonunda belediye Başkanı Halsema’ya, Fas mili takımının yarı finale veya finale kalması halinde, örneğin Slotermeer semtindeki '40-'45' Meydanı gibi şehrin büyük alanlarına büyük ekran yerleştirmesi talebinde bulunmuştu. Ancak Belediye Başkanı bu düşüncede olmadığını açıkladı.

Belediye Başkanı sözcüsü konuya ilişkin De Telegraaf gazetesine yaptığı açıklamada “Meclis üyesi Khan'ın çağrısının büyük bir coşkuyla karşılandığını anlıyoruz, çünkü Fas milli takımının performansı tarihi ve yarı finali dört gözle bekliyoruz. Ancak, büyük gösterimler organize etme planımız yok.” şeklinde ifade kullandı.

Bilindiği üzere Halsema daha önce belediye meclisindeki açıklamasında Hollanda Milli takımının yarı finale kalması halinde şehirdeki alanlara büyük ekranlar yerleştirilmesini dikkate alabileceğini belirtmişti. Ancak Başkan Fas için böyle bir ayrıcalık tanımayı düşünmüyor.

Belediye sözcüsü bu anlamda geçtiğimiz günlerde faslı sporseverlerin bazı şehirlerdeki taşkınlıklarına gönderme yaparak “Kamu düzeni de bunda rol oynamakta.  Maçlar gençlerden oluşan gruplar tarafından taşkınlık yapmak için suiistimal edildiğine göre, zaten geniş kitlelerin bir arada izlemesi pek mümkün değil. Sıradan sporseverler de havai fişeklere ve uygunsuz davranışlara karşı savunmasız hale gelebilir.” yorumunu yaptı.

Khan ise ü taşkınlık yapanlar nedeniyle böyle bir karar alınmasından dolayı üzgün olduğunu, sporseverlerin yüzde 99‘unun bu davranışları tasvip etmediğini ve birkaç kişinin taşkınlığı nedeniyle cezalandırılmaması gerektiğini dile getirdi. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.