Son dönemde eski tip nüfus cüzdanlarının geçerlilik süresinin 2023 yılı sonunda biteceği ve nüfus cüzdanına sahip Türk vatandaşlarının yeni tip kimlik kartı için 2023 sonuna kadar başvuruda bulunmak zorunda olduğu yönünde haberler yayınlanmaktaydı.

Sonhaber.eu haber sitemize açıklama yapan Amsterdam Başkonsolosu Mahmut Burak Ersoy, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde eski tip nüfus cüzdanlarının kimlik kartı ile değiştirilmesi için belirlenmiş bir son tarih bulunmadığı ifadesine dikkat çekti.

Başkonsolos Ersoy, bu çerçevede vatandaşlarımızın yeni tip kimlik kartı başvurularını 2023 yılı sonuna kadar yetiştirmek zorunlulukları olmadığını kaydetti. Bununla birlikte, halen eski tip nüfus cüzdanına sahip olan vatandaşlarımızın en kısa sürede yeni tip kimlik kartı için randevu alarak Başkonsolosluğa başvuruda bulunmalarında yarar olduğunu, bir çok konsolosluk işlemi için kimlik kartına ihtiyaç duyulduğunu, eski tip nüfus cüzdanlarının mutlaka değiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Bu açıklama, vatandaşların kimlik yenileme süreciyle ilgili endişelerini azaltmaya yönelik önemli bir mesajdır. Başkonsolos Ersoy'un ifadeleri, İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı son bilgilerle de uyumlu bir şekilde, kimlik yenileme süresiyle ilgili belirlenmiş bir son tarih olmadığını doğrulamaktadır.

Yeni kimlik kartı almak isteyen vatandaşlar, Başkonsolosluklar ve Nüfus Müdürlükleri aracılığıyla işlemlerini yapabilirler ve eski nüfus cüzdanlarının yenisiyle değiştirilmesi sürecine başlayabilirler. Türk vatandaşlarının konsolosluk işlemlerini ve seçimlerdeki oy kullanma işlemlerini kolaylıkla yapabilmeleri için yeni kimlik kartlarını temin etmeleri önem taşımaktadır.

Haber: Sedat Tapan
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran