Avrupa'nın en tanınmış ekonomik otel zincirlerinden biri olan Motel One’a yapılan hacker saldırısında son yollarda otellerde kalmış olan milyonlarca müşterinin kişisel verileri ve kredi kartı bilgileri çalındı. Motel One web sitesinde yayınlanan basın bildirisinde “daha önce bilinmeyen faillerin otel operatörünün iç sistemlerine sızdığı” belirtildi.

Süddeutsche Zeitung (SZ) tarafından yapılan bir araştırmaya göre, hackerların eline geçen yaklaşık  altı terabaytlık veri seti, 2016'dan itibaren özellikle son birkaç yıla ait neredeyse eksiksiz misafir listelerini içeriyor. SZ özel fatura adresleri, müşterilerin doğum tarihleri, şirket içi iş rakamları ve çalışanların bazı cep telefonu numaralarının çevrimiçi olarak da görüntülenebildiğini belirtiyor.

Motel One basın bildirisinde, hacker grubu ALPHV’in saldırının sorumluluğunu üstlendiği, yayınlanan verilerin konukların kredi kartı detayını içerdiğini ve bu saldırıdan etkilenenlere bilgi verildiği belirtildi.

Bildiride şu ifadelere yer verildi: ''Saldırıya rağmen ticari operasyonlar ve dolayısıyla gelecekteki rezervasyonlar şimdilik risk altında değil. Güvenlik uzmanlarımız olayı araştırmaya devam ediyor ve veri güvenliğini garanti ediyoruz. Ayrıca sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunuldu.'' 

Kara Kedi olarak da bilinen ALPHV hacker grubunun bu saldırıyı muhtemelen para sızdırmak için yaptığı düşünülüyor. Geçmişte aynı grubun kanser hastalarına ait hassas verileri yayınladığı belirtiliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş