Son zamanlarda binlerce personel açığı yaşayan Almanya’nın Frankfurt Havalimanı yönetimi istihdam etmek üzere Türk işçi arıyor. Mevcut çalışanlara yapılan teklifte ise çalışmak için bir tanıdığını getiren personele 1000 euroya kadar prim verileceği belirtildi.

Alman medyasında yer alan haberde, Frankfurt havalimanının yer hizmetlerini yürüten FraGround’un Türk işçiler aradığı belirtildi. Habere göre havalimanında yeni işe başlayacak personele iyi bir maaşın yanı sıra araçlarına havaalanında ucuza yakıt alma ve aylık bilet gibi ekstra ödemeler yapılacak. Ayrıca bu kişilerin günlük 180 euro ek gelir yapma imkanı olacak.

Bir kişi getirene 1000 euro prim
FraGround mevcut personele de bir teklif götürdü. Şuanda alanda çalışan personel bir tanıdığını açık kadro ilanına başvurmaya ikna etmesi ve bu kişinin iş sözleşmesi imzalaması halinde 500 euro prim alacak. Başvuran kişi deneme süresini geçtikten sonra işe devam etmesi halinde de 500 euro daha ödenecek. Yani toplamda 1000 euro prim ödenecek.

İnsan kaynakları direktörü Julia Kranenberg geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada birkaç hafta içinde bu şekilde 50 yeni işçinin işe alınmasının mümkün olduğunu, bu yöntemin tek başına yeterli olmadığını ama şu anda en başarılı araçlardan biri olduğunu dile getirdi.

Fraground bünyesinde Frankfurt Havaalanı'nda çalışmak isteyenler ister elektronik posta yoluyla, isterse doğrudan şirketin internet sitesi üzerinden müracaatta bulunabilir.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş