Tatil sezonunun başlaması ile birlikte tatilini Türkiye’de geçirmeyi düşünen gurbetçilerimiz de yollara düştü. Sılaya ulaşmak için havayolunu tercih eden gurbetçilerimiz tatil döneminde fahiş derecede artan bilet fiyatlarından şikayetçi. Özellikle kalabalık ailelerin ekonomik açıdan zorlayan uçak bileti fiyatları sılaya ulaşmak için tercih edilen diğer alternatif yollara olan rağbeti artırdı.

Seksenli ve doksanlı yıllarda gurbetçilerimizin yoğun olarak tercih ettiği karayolu ile memlekete ulaşma alternatifi, geçtiğimiz yıllarda yaşanan pandemi sonrasında ciddi şekilde arttı. Kimi gurbetçi aileler kendine ait veya bir yakınının aracı ile Türkiye’ye giderken, bu yıl otobüs ile gidenlerin sayısındaki artış dikkat çekmeye başladı. 

Özellikle kalabalık aileler için kendi aracı veya otobüsle yolculuk, maddi açıdan büyük avantaj sağlıyor. Bunun yanı sıra uçak korkusu olan kişilerin de tercihi olan karayolu seyahati, yolcuya yanına daha fazla bagaj alma imkanı sunuyor. 

Otobüsle Almanya’dan Türkiye’ye gitmenin dezavantajı ise yaklaşık 26 saat süren uzun yol ve gümrüklerde kaybedilen bekleme süreleri oluyor. Ancak özellikle fiyat açısından tercih yapmak zorunda kalan gurbetçiler, yaklaşık bir günlük yolculuğu, uçakla yapılacak ortalama 4 saatlik yolculuğa tercih ediyor. 

Şehir içi yolcu taşımacılığı mantığı ile hareket eden otobüs şirketleri Avrupa’nın belirli şehirlerine uğrayarak yolcularını alıyor. 

Örneğin Münih-İstanbul-Ankara arasında çalışan bir otobüs, talep olması halinde Avusturya’nın Salzburg veya Viyana kentlerine de uğruyor ve bazen Sırbistan üzerinden geçerek Kapıkuleye doğru yola devam ediyor. Otobüs yolculuğu için kişi başı alınan ücret ise 120 euro.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş