Geçtiğimiz hafta sonunda Almanya'da yapılan 34'üncü Avrupa Kur’an-ı Kerim Tilavet Yarışması sona erdi. Yarışmanın birincileri 10-13 yaş grubunda Bünyamin Haydar, 14-18 yaş grubunda da İsmail Durhan oldu.

İslam Toplumu Millî Görüş İrşad Başkanlığı tarafından her sene yapılan Avrupa Kur’an-ı Kerim Tilavet Yarışması'nın finali, 2 yıllık pandemi arasından sonra Almanya’nın Bielefeld kentinde yüz yüze yapıldı. 2 Bin 500 kişilik salondaki finale 10-13 ve 14-18 yaş grupları katıldı.

Öğrenciler, yıl boyunca Avrupa ülkelerindeki farklı elemelerden geçerek finalde yarışmaya hak kazandı.

Yarışmada; 10-13 yaş grubunda Hamburg'dan Bünyamin Haydar, 14-18 yaş grubunda da Hannover'dan İsmail Durhan birinci seçildi.

Jüride İslam Toplumu Milli Görüş Hafızlık Sorumlusu Gürsel Turan, Ayasofya-i Kebir Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu, Hafız Mutesam El Asali, Köln Merkez Camii İmam Hatibi Hafız Adem Kemaneci ile Zagreb İslam Merkezi İmam Hatibi Hafız Aziz Alili yer aldı.

Her yıl düzenlenen yarışmaya Avrupa'daki çok sayıda Müslüman yoğun ilgi gösteriyor.

Kaynak: TRT Haber
Fotoğraf: Camia Haber

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.