Avrupa'da 10 bin euronun üzerindeki nakit ödemeler yasaklandı Avrupa'da 10 bin euronun üzerindeki nakit ödemeler yasaklandı

Almanya'da emekli maaşı konusunda ortaya çıkan son istatistikler şaşırttı. Ülkede emeklilerin yarıdan fazlası, yani yaklaşık 10 milyon kişi, ayda 1.100 euro ile geçinmek zorunda kalıyor.

Bu rakam, birçok emeklinin yoksulluk sınırının altında bir hayat sürdüğünü gösteriyor ve mevcut emeklilik sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gerekliliğini ortaya koyuyor.

RND'ye bir demeç veren BSW Başkanı Sahra Wagenknecht, Alman hükümetinin yaşlı nüfusunu yoksullukla karşı karşıya bıraktığını belirtti. Wagenknecht, Federal Çalışma Bakanı Heil'in emekli maaşlarını mevcut seviyede sabitleme vaadinin, maaşların yetersizliği göz önüne alındığında gerçekçi olmadığını ve halkla dalga geçmek anlamına geldiğini söyledi. 

Wagenknecht, 2025'te yapılacak federal seçimler öncesinde, Almanya'daki emeklilik sistemi üzerine bir referandum düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Bakanlığa göre, 12,4 milyon emeklinin (yüzde 66,6) maaşı 1.300 euronun, 15,1 milyon kişinin (yüzde 81,1) ise 1.600 euronun altında. Mevcut emeklilik sigortası istatistiklerine göre, Almanya'daki 17,3 milyon yasal emeklinin (yüzde 93,1) aylık maaşı 2.000 euro'nun altında. 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.