2024 yılında sosyal güvenlik katkı payı değerlendirme limitini artırmayı hedefleyen Federal hükümet, önümüzdeki yıldan itibaren yüksek gelirli vatandaşlardan daha fazla vergi alacak. Bu kişilerin ödeyeceği prim miktarı da yükselecek. 

The Pioneer haber portalında yer alan haberde, Federal Çalışma Bakanlığı tarafından hazırlanan yasa taslağının Ekim ayında hükümet tarafından oylanacağı ancak genel olarak bir değişiklik olmadan kabul edileceği öngörüldü.

Tasarıya göre; sağlık, bakım, emeklilik ve işsizlik sigortası için ödenmesi gereken ve gelir düzeyinin ne kadar olması gerektiğini belirleyen Katkı Değerlendirme Limitleri (Die Beitragsbemessungsgrenzen - BBG) 1 Ocak 2024'te yeniden artırılacak. 

Buna göre;

  • Yasal emeklilik sigortası ve işsizlik sigortası için BBG değeri aylık olarak, Batı Almanya'da 7.300 eurodan 7.550 euroya, Doğu Almanya’da ise 7,100 eurodan 7.450 euroya çıkartılacak. Başka bir değişle yıllık olarak Batı Almanya’da limit 90.600 euro, Doğu Almanya’da ise 89.400 euro olacak.
  • Yasal sağlık sigortasında (Krankenversicherung  - GKV) katkı değerlendirme limiti (BBG), aylık 4.987,50 euro'dan 5.175,00 euro'ya çıkarılacak.
  • Sigorta yasasıyla ilgili genel yıllık maaş limiti 66.600 eurodan, 69.300 euroya yükseltilecek. Özel sağlık sigortasına geçmek isteyen çalışanların ileride en az bu tutarı kazanması gerekecek.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş