Almanya’da eski adıyla Hartz IV, yeni adıyla Vatandaşlık Parası sosyal yardım miktarlarına 1 Ocak 2024 itibariyle yüzde 12 zam yapılacak. Aylık yardım miktarı yaklaşık 60 euro artacak.

Yeni yılla birlikte tek başına yaşayan yetişkin bireylerin aylık maaşı 502 eurodan 563 euroya çıkacak. Çiftlere ise kişi başına ayda 506 euro ödenecek.

Çalışma Bakanı Hubertus Heil Salı günü yaptığı açıklamada, altı yaşına kadar olan çocuklar için 357 euro, 7 ila 14 yaş arası çocuklar için 390 euro ve 15 ila 18 yaş arası çocuklar içinse 471 euro ödeneceğini duyurdu. 

“Kriz zamanlarında refah devletine güvenebilmek gerekir. Sosyal yardım bunun içindir” şeklinde açıklama yapan Bakan Heil, sosyal yardım miktarına yapılan yardımı “önemli bir adım” olarak nitelendirdi.

Almanya’da yaklaşık 1,68 milyonu işsizlerden oluşmak üzere yaklaşık 5,5 milyon kişi sosyal yardım alıyor. Zammın genel bütçeye maliyetinin 4,3 milyar euroyu bulacağı belirtiliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş