Alman basınında yer alan haberlere göre, ülkenin doğusundaki Saksonya-Anhalt eyaletinde vatandaşlığa alınmak için yapılan başvuranlarda artık kişinin "İsrail'in var olma hakkına" desteğini beyan etmesi gerekecek.
 
Alman Basın Ajansı'nın ulaşabildiği kararnamede İsrail devletinin var olma hakkının Alman devletinin varlık nedeni olduğu belirtilirken, “Alman vatandaşlığına geçmek İsrail'in var olma hakkına bağlılık gerektirir.” ifadesine yer veriliyor.  Başvuru sahiplerinin vatandaşlığa kabulden önce “İsrail'in var olma hakkını tanıdıklarını ve İsrail devletinin varlığına yönelik her türlü çabayı kınadıklarını” yazılı olarak teyit etmeleri gerekiyor.

Bakan Tamara Zieschang (CDU) Salı günü Magdeburg'da yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nın Kasım ayı sonunda ilçelere ve bağımsız şehirlere gönderdiği bir kararnameyle bunu şart koştuğunu söyledi.

Zieschang, vatandaşlığa kabul durumunda, "antisemitik tutumların mevcut olduğuna dair belirtiler olup olmadığına" dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. 

Yerel makamlara gönderilen mektupta, yabancıların antisemitik suçlar ya da İsrail'in var olma hakkının inkârı da dâhil olmak üzere, özgür demokratik temel düzene karşı faaliyetlerde bulunmaları halinde vatandaşlığa kabul edilmeyecekleri belirtildi. 

©Sonhaber.eu
Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.