ALMANYA

Almanya’da uçak biletlerine uygulanan vergi artıyor

Almanya Federal Meclisi, 1 Mayıs itibariyle uçak biletlerinden alınan verginin yüzde 20 oranında artırılmasını onayladı.

Abone Ol

Hükümetin tasarruf paketi uyarınca önerdiği tasarı Federal Meclis’de kabul edildi. tasarruf paketinin içerisinde bulunan yolcu uçuşlarında uygulanan bilet vergisinin  (Ticketsteuer) artırılması hususu da kabul edilmiş oldu. Alınan karar uyarınca önümüzdeki hafta Çarşamba gününden (1 mayıs 2024) itibariyle vergi oranı yüzde 20 artıyor.

Gümrük idaresi tarafından tahsil edilen Havacılık Vergisi, federal hükümete aktarılıyor. Vergi miktarı ise uçuş mesafesine göre hesaplanıyor. Ticari yolcu uçuşları için geçerli olan bu vergi, ülkedeki havaalanlarından yapılan tüm kalkışlar için uygulanıyor.

Bir örnek vermek gerekirse, mesafesi 6000 kilometreden daha uzun uçuşlar içinse 2023 yılında alınan 58,23 euroluk vergi, mayıs ayından itibaren 70,83 euroya çıkacak.

Federal hükümet, havacılık vergisinin artışından 445 milyon euroluk ek gelir elde etmeyi hedefliyor.  Hükümet bu yolla önümüzdeki yıl elde edilecek gelir miktarını 625 milyon euroya çıkartmayı planlıyor.

Mayıs itibariyle vergi miktarı ne kadar artacak?
2 bin 500 kilometreye kadar kısa mesafeli güzergâhlar: 15,53 euro
2 bin 500 ila 6 bin kilometre arası orta mesafe: 39,34 euro
6 bin kilometre veya daha uzun uzun mesafeli rotalar: 70,83 euro

Artırılan vergiler biletlere yansıyacak mı?
Havayolları şirketleri vergideki artışı karşılamakla yükümlü, ancak bunu bilet fiyatlarına yansıtıp yansıtmamak şirketin kendi politikasına bağlı.

Turizm acenteleri ve havayolu şirketleri, vergi zammının kendilerine milyonlarca euroluk ek mali yük yaratacağından endişe ediyor. Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) Başkanı Norbert Fiebig, vergideki artışın seyahat acentelerine yaklaşık 21 milyon avroluk ek yük getireceğini belirtti. 
Fiebig, daha önceden alınan paket tatillerde sonradan zam yapmanın mümkün olmadığını, dolayısıyla yapılan zammın müşterilere yansıtılamayacağını belirtti.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Abone Ol