Almanya!da geçtiğimiz hafta kabine, hükümetin sunduğu tasarruf paketini onayladı. Buna göre birçok kalemde tasarruf yapılacak. Bunlardan biri de yolcu uçuşlarında uygulanan bilet vergisi  (Ticketsteuer). Buna göre uçak biletlerinden alınan vergi miktarı 1 mayıs 2024 itibariyle yüzde 20 artacak.

Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde Gurbetçilerin beklediği yabancı plakalı araç izin süresi ve uçak biletlerine tavan fiyat TBMM gündeminde

Gümrük idaresi tarafından tahsil edilen Havacılık Vergisi, federal hükümete aktarılıyor. Vergi miktarıu ise uçuş mesafesine göre hesaplanıyor. Ticari yolcu uçuşları için geçerli olan bu vergi, ülkedeki havaalanlarından yapılan tüm kalkışlar için uygulanıyor.

Mayıs itibariyle yolcu başına alınacak vergi miktarları 15,53 ile 70,83 euro arasında değişecek. Bir örnek vermek gerekirse, mesafesi 6000 kilometreden daha uzun uçuşlar içinse 2023 yılında alınan 58,23 euroluk vergi, mayıs ayından itibaren 70,83 euroya çıkacak.

Havayolları şirketleri vergideki artışı karşılamakla yükümlü, ancak bunu bilet fiyatlarına yansıtıp yansıtmamak şirketin kendi politikasına bağlı.

Federal hükümetin tasarruf planına göre biletlere uygulanacak vergi miktarının artırılması ile bu yıl 445 milyon euroluk ek gelir elde edilecek. Hükümet bu yolla önümüzdeki yıl gelir miktarını 625 milyon euroya çıkartmayı hedefliyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.