Alman polisi Schleswig-Holstein Eyaleti’ne bağlı Jübek ve Hamburg kentinde yapılan aramalarda Türkiye’den geldiği düşünülen 103 milyon doların üzerinde sahte para ele geçirdi.

Amerikan güvenlik makamlarının LKA SH’yı bilgilendirmesinin ardından yürütülen soruşturma sonucunda zanlıya ulaşıldı. İki ihracat şirketinin genel müdürü olan 42 yaşındaki şüphelinin daha önce de ABD'ye sahte para ihraç ettiğinden şüpheleniliyor.

LKA SH müfettişleri Jübek ve Hamburg’daki adreslerde yapılan baskında dört palete yüklü, 75 kutu içerisine istiflenmiş 103 milyonun üzerindeki sahte ABD dolarına ulaştı. Türkiye’den geldiği tespit edilen sahte paranın daha ileri bir tarihte ABD’ye gönderilmek üzere Almanya’daki şirkette saklandığı kaydedildi.

sahte para

Almanya'ya dönerse tutuklanacak
Alman basınında yer alan haberlerde, sahte paralar, LKA SH tarafından hakkında soruşturma yürütülen otomobil parçaları satıcısı Türk asıllı Talip G.'ye ait bir depoda bulundu. Talip G.'nin şu anda ailesiyle birlikte Türkiye'de tatilde olduğu öne sürüldü. Almanya'ya geri dönmesi halinde hapis cezasıyla karşı karşıya kalabileceği kaydedildi.

Talip G.'nin, sahte paraları Türkiye'deki bir "toptancıdan temin ettiği" ve "ABD'ye götürmek üzere kendi ihracat şirketinde depoladığı" ileri sürüldü. Paraları "ABD'de dolaşıma sokacağı" iddia edildi.

Operasyonda ele geçirilen sahte paraların, ancak yakından bakıldığında sahte olduğu anlaşılabilen ve genellikle filmlerde ya da tiyatrolarda kullanılan "prop copy" ya da "film parası" olduğu ifade edildi.
Ancak, Amerikalı yetkililer ve Deutsche Bank'a göre bu banknotlar günlük ödeme işlemlerinde gerçek parayla karıştırılabiliyor.

Flensburg Savcılığı, sanık hakkında Ceza Kanunu'nun 146. Maddesi (sahtecilik) uyarınca soruşturma başlattı. Ortaya çıkartılan sahte paralara el konuldu.

©Sonhaber.eu

Yerli otomobil Togg’un Almanya’da yollara çıkacağı tarih belli oldu Yerli otomobil Togg’un Almanya’da yollara çıkacağı tarih belli oldu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.