Almanya'da hükümet, artan enflasyonla mücadele ve vatandaşların finansal zorluklarını hafifletme çabası kapsamında önemli bir adım attı. Ülkedeki yüksek karbondioksit (CO2) vergisinden elde edilen gelirlerin bir kısmının vatandaşlara geri dağıtılacak. Her aileye 500 euroluk bir "iklim ödeneği" verilmesi planlanıyor. 

Almanya'da karbondioksit vergisi bu yıl itibariyle ton başına 45 euroya çıkartıldı. Hükümet 2021 yılında vardığı anlaşma uyarınca karbondioksit vergisinin vatandaşlara geri ödenmesine karar verilmişti. Bu anlaşmanın ne zaman yürürlüğe gireceği de kesinleşti. 

Maliye Bakanlığı'nın şu anda ödeme için bir mekanizma üzerinde çalıştığı belirtiliyor. "Münchner Merkur'un haberine göre Maliye Bakanı Christian Lindner (FDP) geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada sistemin 2025 yılına kadar hazır olacağını söyledi. 

Federal Meclis'teki FDP parlamento grubunun iklim politikası sözcüsü Olaf van der Beek, FAZ'a yaptığı açıklamada "İklim ödeneğinin ödenmesine her halükarda 2025 yılında başlanacak." şeklinde ifade kullandı. 

Alman Tüketici Dernekleri Birliği Başkanı Ramona Pop ise, karbon emisyonlarından elde edilen gelirlerin doğrudan tüketicilere geri ödenmesi gerektiğini vurgulayarak, aksi takdirde karbondioksit vergisinin, yüksek enerji maliyetlerine ek olarak vatandaşlar için ek bir finansal yük oluşturacağını belirtti.

Bunun yanı sıra Bakanlık tarafından yapılan bir açıklamada karbondioksit vergisinin önümüzdeki yıl artırılmayacağı bilgisi paylaşıldı.

Hükümetin CO2 politikası, çevresel sürdürülebilirlik ve ekonomik istikrar arasında bir denge kurmayı amaçlıyor. Hem çevreyi koruma hem de vatandaşların ekonomik refahını artırma hedefine hizmet edecek olan bu önlem, aile bütçelerine katkı sağlamanın yanı sıra çevre sorumluluğu açısından da önemli bir adım olarak görülüyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş