Almanya’da dolandırıcıların yeni hedefi Sparkasse müşterileri. Daha önce de siber suçluların hedefinde olan müşteriler bu sefer gönderilen emaillerle kandırılmaya çalışılıyor.

Sparkasse müşterilerine gönderilen emaillerde banka uygulamasının, iletilen son güne kadar güncellemesi isteniyor. Son gün olarak da email gönderim tarihinden birkaç gün sonrası gösteriliyor. Kişi maildeki linke tıkladığında iş işten geçmiş oluyor.

Sparkasse, müşterilerine dikkatli olmaları ve özellikle harici sitelere hassas verileri girerken tetikte olmaları tavsiyesinde bulundu. 

Banka, dolandırıcı e-postalarını tanımak için bazı ipuçları verdi: 
Emailler büyük yazım hataları içeriyor, alıcıyı baskı altında bırakmak için kısa vadeli tarihler belirtiliyor, e-posta adresi şirket adıyla eşleşmiyor ve sahte web siteleri genellikle "https://" ile başlıyor.

Almanya’da ‘Bürgergeld’ miktarları şehirler arasında farklıklar gösteriyor Almanya’da ‘Bürgergeld’ miktarları şehirler arasında farklıklar gösteriyor

Tüketici danışma merkezinden yapılan açıklamada da bankaların hiçbir zaman bu yöntemleri kullanarak kişisel verileri istemeyeceği hatırlatıldı. Banka müşterilerini güvenlik açısından gelen maillerdeki ayrıntıları Sparkasse'ın resmi web sitesi üzerinden kontrol etmesi tavsiye edildi. Ayrıca kimlik hırsızlığından şüphelenilen bir mail alındığında, yanıtlamadan direk olarak spam klasörüne taşınması önerisinde bulunuldu. Olası bir dolandırıcılığa maruz kalan kişilerin ise vakit kaybetmeden banka ile iletişime geçmesi gerektiği hatırlatıldı.

Sparkasse müşterileri, geçmişte de siber suçluların kurbanı oldu. Bu dolandırıcılık yönteminde, kimliği belirsiz kişiler, banka adına gönderdikleri mesajlarla kurbanları harici sitelere yönlendiriyor ve burada PIN veya tek seferlik şifre girmelerini istiyordu. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.