Almanya’da özellikle sosyal medya üzerinden kadın düşmanlığı içeren veya kadınlara yönelik işkence ve cinayet videoları yayınlayan kişilerin evlerine baskın düzenlendi.

Federal Kriminal Polis Dairesi (BKA) perşembe günü yaptığı açıklamada, eylem günü kapsamında toplam 45 şüphelinin sorgulandığını, ayrıca önceden haklarında davası görülen 37 sanık hakkında da tedbir alındığını duyurdu.

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, bu tür içerikleri paylaşanların cezai sorumlulukla karşı karşıya kalacağını belirtti ve operasyonun, 'İnternette Kadın Düşmanlığıyla Mücadele' projesinin bir parçası olduğunu kaydetti.

Bakan, internette kadınlara hakaret eden ve iftira atan herkesin, "kadın düşmanlığını iğrenç, cinselleştirilmiş bir şekilde, tecavüz fantezileri de dahil olmak üzere yayan herkesin cezai açıdan sorumlu tutulması gerektiğini" vurguladı.

BKA Başkanı Holger Münch, kadın düşmanlığının yaygın bir nefret suçu biçimi olduğunu vurgulayarak operasyonların devam edeceğini kaydetti.

İnternetteki Kadın Düşmanlığıyla Mücadele  Projesi
2022 yılından bu yana yürütülen “İnternetteki Kadın Düşmanlığıyla Mücadele” projesinde BKA, çevrimiçi platformlarda suçla ilgili bu tür gönderileri özel olarak araştırıyor ve ardından İnternet Suçlarıyla Mücadele Merkezi Ofisi (ZIT) tarafından bir ön ceza hukuku değerlendirmesi yapılıyor. paylaşımları yapan kişilerin suçlu olduğu belirlendikten sonra dosyaları, olası soruşturmalara karar verilmesi için federal eyaletlerdeki ilgili savcılıklara iletiliyor.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: BKR

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş